Jeg heter Beate og er 54 år. Denne bloggen er for å dokumentere en del av livet mitt framover. Pga. utfordringer med helsen, så vil jeg se om jeg i løpet av 2019 kan blir sterkere og sunnere. 

Nytt år og nye muligheter

Mandag 06. januar 2020.

Da var nok en høytid over, og det er jo litt godt med hverdag igjen. Det ble for mye kos med kaker og snop i høytiden, og det vises godt på vekten. Pr i dag er det pluss 2,9 kg. Nå er det på moderat lavkarbo igjen, og har så vidt kommet i gang med trening.

I går ble det 30 minutter på sykkel, og i dag styrke og kondisjon i 30 minutter. Målet i januar er tre økter i uken, med varighet minimum 30 minutter. Ble lite trening i julen, men har fått gått litt lengre turer med hundene. I tillegg er jo desember utrolig travel tid på jobb, og da ble det ekstra mye gåing og løft.

Så blir spennende å se til fredag, om vekten har gått noe ned.

Små skritt i mørket

Fredag 29. november 2019.

Forrige uke viste vekten plutselig en halv kilo mer, uten at jeg skjønner hvorfor. Det som er fint nå, er at jeg ikke mister motet til å fortsette med kostholdet mitt.

I helgen som var hadde vi besøk av min bror og hans kone, og da ble det litt mer karbohydrater enn vi spiser normalt. Koste meg meg med kake hele helgen, så jeg var veldig spent i dag på hvordan dette hadde påvirket vekten. Men det gikk bra, har nå gått ned totalt 18,1 kilo og er enda nærmere målet mitt.

Forrige lørdag testet jeg formet på trimsykkelen. Syklet 23 km på 55 minutter, så synes det ble en god økt. Denne uken har jeg en yogaøkt som virkelig gjorde godt for kroppen.

Ellers så er formen ikke så bra for tiden, mye smerter og utrolig lite søvn. Hjelper ikke akkurat med dette været vi har hatt nå i november heller, men i dag ble det kaldt og sol. Så utrolig heræig å endelig se solen igjen.

I morgen tidlig er det jobb, og søndag blir det å pynte til advent. Gleder meg til det, så koselig med lys og pynt nå i mørketiden.

Målet nærmer seg

Mandag 11. november 2019.

Som overskrifter sier, så næmer jeg meg mitt hovedmål med vektnedgang. Veide meg fredag, og har nå gått ned totalt 17,3 kilo. Er så deilig at det går rette veien.

Det har vært lite trening, men har vært aktiv med å gå flere småturer hver dag. I går fikk jeg til og med inn en liten yogaøkt og. Deilig. Krysser nå fingrene for at nakken snart blir bedre så jeg kan starte med tyngre økter igjen. Blir jo rastløs når en ikke får trent slik en er vant med, men går jo greit siden jeg er aktiv hver dag.

Ellers så skjer det mye spennende framover, og krysser fingrene for at alt går bra.

Ha en fin kveld.

Siden sist

Tirsdag 29. oktober 2019.

Nå er det gått noen uker siden siste oppdatering her. Jeg var så uheldig å få en ny prolaps nede i ryggen igjen for noen uker siden. Og når ryggen endelig begynte å bli bedre, så ble jeg skikkelig forkjølet. Tung i hodet og vondt i brystet.

På grunn av dette, så har det blitt lite trening. Jeg hadde jo time med en idrettspedagog og fikk satt opp et nytt styrkeprogram, og ideer til hvordan jeg skulle fortsette med treningen for å få bedre framgang. Men uken etter kom prolapsen :( 

Jeg har gått småturer og noen lengre turer med hundene hver dag i denne perioden. Samt at jeg har hatt noen økter med yoga og sykkel. Har tenkt å prøve meg litt igjen denne uken her, men pga pusten er jeg ganske hemmet. Men, får prøve meg fram litt. Savner jo så å trene skikkelig. Nå er det jo å starte på nytt igjen, men viktig å ikke gi opp selv om det er noen tunge motbakker innimellom.

Kosten har vært forholdsvis bra, vært noen utskeielser innimellom. Men har nå totalt gått ned 16,3 kilo og er fornøyd med det. Hovedmålet nærmer seg, men nå går det sakte nedover. Fornøyd med å gå ned i vekt med så lite trening som jeg har hatt de siste ukene.

Så nå er det bare å jobbe videre for å nå hovedmålet.

En bra uke tross alt

Fredag 6. september 2019.

Dette har blitt en bra aktivitetsuke og med god aktivitet også på jobbdager. Skal jobbe i morgen og, så dette må bli bra.

Mandag kveld ble det en tur opp på Kolsåstoppen, en fantastisk flott tur i fint vær. Er jo flaut at dette var første turen opp dit, men bedre sent enn aldri. Fikk en ny advarsel på treningsklokken mandag kveld om at kroppen er overbelastet og at jeg må roe ned aktiviteten.

I dag var det imidlertid for en ny økt - og den ble veldig bra. Er så fornøyd med framgangen siste to uker. På kinesisrommet i dag kjørte jeg 3 serier med max vekt. På sittende roing ble det 20 kg, brystpress 17,5 kg, nedtrekk 40 kg og knebøy med motstand 10 på vekt. Etter dette ble det intervaller på tredemøllen hvor jeg løp 45 sek og gikk i 1 min mellom hvert drag. Fart på løp: 8,5 km, 8x7,5km, 8 km og avsluttet med 9,1km. Når jeg gikk, gikk jeg på fart 5 km. Helling 1%. Dette gikk så bra, så skal prøve meg med en ny økt på tredemøllen neste uke. Mestringsfølelsen er stor i dag.

Vekten går og gradvis nedover, og har nå en total nedgang på 14,1 kg. Gøy!

Gode treninger, lite resultat på vekt

Mandag 23. september 2019. 

Veiing i dag viste at jeg har stått bom stille siste uken, selv om jeg har spist greit. Kanskje litt for mye mat, men tror ikke det heller ut i fra aktivitet siste ukene. Jeg har nå gått ned totalt 14,8 kilo og er jo veldig fornøyd med det. Har kanskje nådd et platå siden jeg står stille nå.

De siste to uker har vært fantastiske på treningsfronten. Har trent mye styrke og kondisjon. I dag har jeg gått opp på Kolsåstoppen med to venninner, og vi hadde en fantastisk tur.

Har prøvd meg på chiapudding til frokost, og synes det sånn helt plutselig er veldig godt. Et bra alternativ til havregrøten som jeg har savnet mest.

I morgen skal jeg ha en time med indrettspedagog for å få et nytt treningsprogram og ny inspirasjon til trening. Greit å få faglig påfyll med hva jeg kan forvente av denne kroppen som sjelden er så samarbeidsvillig som jeg ønsker. Veldig spent på morgendagen, men gleder meg mye.

Legger ved noen bilder fra den fine turen i dag.

Flott utsikt på toppen.

Tung start etter ferien

Mandag 02. september 2019.

Da var det gått noen uker igjen, og som overskriften sier så har det vært tungt å starte opp på jobb igjen etter ferien. Som alltid så går det seg til etterhvert, men er tungt når ting går trått.

En ting som går bra, er kostholdet. Har vært lite utskeielser, men har siste uken spist litt mer karbo enn vanlig. Ikke mye mer, men nok til at det påvirker vektnedgangen. Jeg synes det er rart at kroppen reagerer slik, men godt å vite at jeg bare trenger å redusere karboene for å gå raskere ned.

I dag har jeg en total vektnedgang på 13,6 kilo. Det går sakte nedover, men går tross alt riktig vei. Og det beste er jo at jeg føler at jeg kan spise meg god og mett, og at dette ikke føles som slankekur. Dette er rett og slett et kosthold som passer meg utrolig bra, og som er lett og holde seg til.

Forrige uke ble en god treningsuke og med god aktivitet utenom øktene også. Treningsklokken minkom med advarsel om jeg risikerer å bli overtrent, så da må jeg jo ha vært veldig aktiv. Resten av uken ble derfor roligere, med gåturer og mye sosialt samvær med venner og familie.

Nå er det ny uke og nye muligheter. Skal ta en økt i dag samt at jeg skal opp på en fjelltopp i kveld. Dette blir bra.

Long time

Onsdag 14. august 2019.

Plutselig gikk ukene utrolig fort, og oppdateringene her inne ble litt glemt. Nå er ferien slutt, og jeg begynte å jobbe igjen i dag. Tungt å starte igjen, men litt godt og.

Resten av ferien fortsatte med god aktivitet, trening fire ganger i uken.  Veide meg mandag, og har nå totalt gått ned 11,9 kilo. Veldig fornøyd med å ha klart å gå ned i sommer siden jeg har hatt ekstra lang ferie. Går sakte men sikkert, men føler jeg har god kontroll. Vekten har gått litt opp og ned i noen uker, men siste to ukene har jeg gått ned 2,2 kilo. Så nå må jeg bare fortsette å være flink med kostholdet.

Fikk til en utrolig fin fjelltur nest siste uken også. Utrolig utfordrende siden det var så bratt. Fikk virkelig utfordret høydeskrekken på den turen.

Denne uken har jeg hatt en 75 minutters yogaøkt og har tenkt å få til to treningsøkter til denne uken.

Ny oppdatering neste uke, inntil da - nyt livet.

Knippen

Bading på Sognefjellet i sommer, nydelig.

Bra uke

Mandag 8. juli 2019.

Jeg er veldig fornøyd med siste ukes trening. Det ble totalt fire økter, og på onsdag ble det en rolig yoga økt på 20 minutter for å myke opp kroppen. Torsdagen ble det 30 minutter intervall på sykkel og 25 minutter styrke.  Resten av uken ble rolig da vi fikk besøk og hjelp av en elektriker til å fikse litt av hvert i huset.

Vekten i dag viste ned 0,6 kg siste uken, og er nå totalt ned 10,6 kg. Er så fornøyd, for følte at jeg koste meg så masse siste uken. Hjelper jo så klart når jeg har et høyt aktivitetsnivå.

Ble veldig lei meg når tredemøllen tok kvelden, men fikk kjøpt en ellipsemaskin som vi hentet i går. Flott med bruktmarked! Måtte teste denne i dag, og gikk på et program »mountain» i 30 minutter og 8,2 km. Etterpå ble det 20 minutter med styrke mage og rygg. Begynner å kjenne litt framgang igjen og det er så deilig. Blir motivert ved bedring.

Denne uken har jeg planlagt minimum tre treningsøkter og håper jeg får til en liten fjelltur og. Været har ikke akkurat hvert så bra i ferien, og er tiltak å gå tur i storm og iskald temperatur. Meldt varmere vær denne uken, så da må jeg bare få til en tur.

Ny oppdatering senest om en uke.

 

Mitt nye hjelpemiddel 😊

Nysnø forrige uke.

Juhu

Tirsdag 02. juli 2019.

Jeg er så fornøyd med egen innsats om dagen! Forrige uke ble det tre gode treningsøkter i tillegg til bra med aktivitet utenom. Vektnedgangen har gått langsomt i ferien, men sist uke gikk jeg ned 0,6 kilo og har nådd ett delmål på 10 kilo totalt. Superfornøyd.

Denne uken har dessverre min kjære tredemølle sluttet å virke. Får ikke strøm på den. Så utrolig kjedelig. Vi får besøk av en elektriker denne uken, og krysser fingrene for at han klarer å fikse den. Finner ikke ut av det selv.

Så treningen hittil ble en time styrketrening i går, og jeg har vært støl i hele kroppen. Det var en tung økt både med og uten manualer.

I dag har jeg av alle ting jogget/gått intervall trening ute. Her i fjellet har vi en utrolig bratt vei like ved huset, og den har jeg tatt tre ganger opp i rask gange og rolig jogg ned. Etterpå jogget jeg en kilometer nedover grusveien her i litt flatere terreng. Måtte gå tilbake da jeg ble helt uten krefter til slutt.  Men alt i alt en bra økt på 40 minutter.

Så nå krysser jeg fingrene for litt varmere vær, hadde vært deilig å kjenne sol og varme igjen. Og kanskje fått gått en liten tur i fjellet.

Ferie

Tirsdag 25. juni 2019.

Da var det gått nesten to uker siden forrige oppdatering. Tiden har gått fort, og jeg er nå på min andre ferieuke. Er så heldig å ha hele åtte uker fri i år, og den nytes her i fjellheimen.

Forrige uke hadde jeg ingen vektnedgang, og i går var det kun en nedgang på 0,3 kilo. Så nå er total nedgang 9,4 kilo. Delmålet venter på seg, men er fornøyd med at vekten ikke har gått opp. Har spist litt mer enn vanlig, og bittelitt mer karbohydrater enn jeg pleier. Holder meg til kostholdet, så utfordringen blir å ikke kose seg så masse.

Treningen er derimot helt fantasisk. Forrige uke ble det to økter med intervall på tredemøllen og styrketrening. I tillegg ble det flere dager med jobbing i »Hagen» her med mye tunge tak. Så total aktivitet har vært veldig bra.

I dag hadde jeg ukens første økt, og er så strålende fornøyd med dagens innsats.  Økten ble slik: 25 minutter intervall på mølla med 10 drag på 7 km og den siste på 9 km. Hver økt løp jeg i 30 sekunder med aktiv pause på 30 sekunder i 3-5 km. Og dette er jeg bare så utrolig fornøyd med, nå kjennes det ut som kroppen tåler litt løping igjen. Deretter ble det 20 minutter med styrke, 3 serier a 12 repitisjoner med følgende øvelser: knebøy med benløft, hiptrust med benene oppå yogaballen, mage og rygg. Avsluttet det hele med 25 minutter restorativ yoga.

Så alt i alt fornøyd så langt. Når været bedrer seg litt er planen å få gått litt turer i bratt terreng i fjellet her oppe.

Ny oppdatering senest til mandag. Nyt dagen.

 

Møtte denne karen her om kvelden.

Delmål nærmer seg

Tirsdag 11. juni 2019.

I går var det veiedag igjen, og vekten viste en nedgang på 1,0 kilo siste uken. Totalt har jeg nå gått ned 9,1 kilo. Utrolig fornøyd med dette, og mangler kun 0,9 kilo på første delmål.

Både i går og i dag har rygg og nakke vært vond, så det har ikke blitt noen treningsøkter. Men jeg kom meg ut alene i dag på en spasertur i hurtig gange - og gikk inn en »fast» rute med over 10 minutter. Tenker at når kroppen ikke vil, så er all aktivitet en god aktivitet.

Nå skal jeg ha to arbeidsdager og er spent på hvordan kroppen reagerer på dette. Krysser fingrene for at det går bra.

Oppdatering til mandag, hvis jeg ikke får til en god økt i løpet av uken.

Ser god forskjell allerede nå.

En god uke

Søndag 9. juni 2019.

Som overskriften sier, så har dette vært en god uke. Jeg har begynt å jobbe litt igjen, og det har gått forholdsvis greit. Kjenner det godt ikroppen, men tok treningsfri etter arbeidsdagene.

Tirsdag ble det en godt økt på totalt 50 minutter fordelt slik: 25 minutter på elipse og 25 minutter på kinesisrommet hvor jeg kjørte mine vanlige styrkeapparater. I tillegg tok jeg øvelser mage og rygg. 3 serier a 12 repitisjoner.

I dag fikk jeg en veldig god økt på 45 minutter. Fant et program på Facebook fra Fitfocuse med hele kroppen og strikk. Tungt men bra program.  Kjenner nå i kveld at nakken er noe vond, men er litt usikker på om det kommer av treningen.

Ellers så har det vært en deilig pinse. Feiret bursdager til min datter og svigersønn i går, og hatt en fin dag i dag hvor jeg har puslet med litt diverse. Forberedelser til ferien - er jo bare en uke til vi reiser til fjells.

Oppdaterer i morgen etter veiing. Veldig spent på om det er noen nedgang nå, selv om kostholdet har vært greit.

Ha en fin kveld.

 

Dagens frokost.

Bra resultat

Mandag 03. juni 2019.

Da var nok en uke overstått, og en ny og ubrukt uke står klar for det man måtte ønske. I går kveld fikk jeg tatt en skikkelig styrke/kardioøkt  på 40 minutter. Herlig når treningslysten plutselig kommer over en og trening er gøy. Så forrige uke ble det tre økter, og det kjennes veldig ok ut.

Vekten i dag viste en nedgang på 1,5 kilo siste uken, og har nå gått ned totalt 8,1 kilo. Veldig fornøy med dette resultatet. Krysser fingrene for at de neste ukene blir like greie å både for kosthold og trening. 

I dag har jeg hatt en treningsfri dag, mulig jeg tar en rolig yogaøkt før jeg legger meg i kveld.

 

Trening og kost siste to uker

Torsdag 30. mai 2019

Endelig en liten oppdatering fra meg.  Formen har ikke vært på topp når det gjelder hodet, fortsatt svimmel i perioder og mye hodepine.

Forrige tirsdag fikk jeg med meg en kollega for å trene styrke på senteret hvor jeg går fast. Veldig koselig å være to på trening for en gang skyld. Vi kommer til å trene sammen et par ganger i uken fram til jeg drar på ferie. Det ble en fin økt med 10 minutter intervall på tredemøllen og 35 minutter styrke på hele kroppen.

Merket dog at løping ikke er det beste for ryggen ennå. Så får heller bruke elipse og sykkel til kardiotrening.

Forrige torsdag ble det 30 minutter yoga med fokus på stretch og tøying. Utrolig deilig for kroppen.

Det ble også gått en del turer, så alt i alt er jeg fornøyd med aktiviteten forrige uke.

Denne uken har treningen så langt vært en 50 minutter yoga for hele kroppen i går, og i dag ble det 15 minutter yoga med fokus nakke, rygg og hofter. I tillegg ble det 30 minutter styrke for hele kroppen. Trente med strikk og kjørte alle øvelsene med 12 repitisjoner og 3 serier.

I helgen reiser jeg og min mor for å besøke min søster. Det blir koselig, og jeg regner med at jeg får til en økt mens jeg er der og.

Vektnedgangen forrige uke ble kun 0,6 kilo. Totalt ned er 6,6 kilo. Er fornøyd med dette, og begynner å merke på kroppen at ting er blitt litt lettere.

Ny oppdatering kommer på mandag, så ha en fin helg i mellomtiden.

Hurra for 17. mai og alt det der

Mandag 20. mai 2019.

Håper alle har hatt en fin 17. mai feiring. Her ble det en rolig feiring hvor vi var mye ute i finværet. Deilig og avslappende. Kostholdet var og bra denne helgen, og det synes jeg er bra gjennomført!

Glemte helt å oppdatere forrige mandag etter veiein, og som jeg skrev trodde jeg at jeg ikke hadde gått noe ned. Men, jeg gikk ned 0,9 kg og er veldig fornøyd med det. Etter veiing i dag har jeg siste uken gått ne 1,3 kg noe som er helt utrolig. Synes jeg har spist mye mat og kost meg masse, men har tydeligvis spist riktig.

På litt under fire uker har jeg nå gått ned 6 kilo! Det er jo bare helt utrolig. Så dette kostholdet her er noe jeg skal leve videre med. Er jo så deilig å spise seg god og mett og likevel gå ned. En herlig bieffekt av lavkarbo er tydeligvis å gå ned i vekt. Måtte dette bare fortsette framover.

Trening ble kun lange rolige gåturer med hundene forrige uke. Har hatt så mye vondt i nakke og hodet som har gjort meg utrolig svimmel. Håper dette snart slipper så jeg får trent mer igjen.

Ha en fin dag.

 

Uken som har vært

Søndag 12. mai 2019.

Jeg har fått til lite trening denne uken, i tillegg til økten som jeg hadde på mandag fikk jeg trent i dag og. To økter på en uke, må være fornøyd med det denne uken her. Har hatt så utrolig mye tannverk, og det ble trekking av en tann. Smertene har gitt meg mye vondt i nakke, kjeve og rygg - men håper det gir seg i løpet av neste uken.

Dagens økt ble veldig bra, med 30 minutter kondisjon og 30 minutter med styrke. Elipse og tredemølle til opp mot makspuls før styrke. I dag ble det styrkeøkt med manualer på 4 kilo hver med mye på armer. I tillegg ble det øvelser for mage og rygg.

Kostholdet har vært bra hele uken, så er veldig spent på veiing i morgen. I dag var vi borte på lunsj, så da ble det et halvt rundstykke på meg. Ellers så har jeg ikke hatt så mye sug på diverse saker og ting denne uken, og matlysten har vært veldig opp og ned. 

Oppdaterer i morgen med resultatet etter veiing.

 

Dagens frokost.

Ny uke, vektoppdatering

Mandag 6. mai 2019.

Var veldig spent når jeg gikk på vekten i dag. Synes jeg har spist for mye til at jeg kunne ha gått ned noe som helst, og fryktet at vektpilen pekte oppover. Vekten viste en nedgang på 0,8 kilo, og totalt ned er nå 3,8 kilo. Fornøyd med dette og håper det fortsetter slik framover.

Ellers så er jeg veldig støl i lårene i dag etter treningen i går. Jeg har allikevel fått inn en treningsøkt i kveld og. Fant litt inspirasjon på instagram, og brukte en del nye øvelser her.  Litt aerobic, tøying og styrkeøvelser på mage, rygg, armer og ben.

Det har ikke blitt noen lange turer med hundene i dag, da det har vært utrolig kraftig nordavind med og uten snø i hele dag. Er jo så utrolig kaldt! Savner varmen og finværet vi har hatt, og håper vinden snart løyer.

Vært sulten i kveld, og måtte ta litt kveldsmat med ost og sognemorr. Fortsatt greit å spise lavkarbo, selv om jeg i går var veldig fysen på brød og ikke minst gryn med melk og banan på. Hehe, før var det heller sjokolade jeg var fysen på i slike perioder, men har hatt lite lyst på søtt siden jeg begynte med dette kostholdet. Heldigvis for det.

Målet for denne uken er tre treningsøkter, og håper kroppen nå er klar for det. Fortsettelse følger....

 

Dagens frokost.

Aktivitet denne uken

Søndag 5. mai 2019.

Jeg har vært i bedre driv denne uken når det gjelder å være i aktivitet. Har vært på lengre turer med hundene selv om det har vært ganske så kaldt i perioder. Har og gjennomført to treningsøkter denne uken.

Onsdag ble det 35 minutter kondisjonstrening på elipse og tredemølle, og til sist 20 minutter styrke. Klarte å gi meg etter dette, da det er lenge siden sist jeg trente med apparater. Ble ikke utmattet etterpå heller, så dette lover godt.

I dag fikk jeg kjørt litt yoga og styrke med strikk. Ble 3 serier a 12 repitisjoner på mage, rygg, knebøy, biceps og triceps. Kjenner nå i kveld at jeg allerede begynner å bli litt støl.

Kostholdet denne uken har gått greit, men er spent på veiing i morgen da jeg ikke har veid mengden mat jeg har spist. Skal og ta litt mål i morgen så jeg ikke kun måler vekt framover.

Ha en fin kveld videre.

 

En av frokostene denne uken.

Testing av nytt kosthold

Tirsdag 30. april 2019.

Long time igjen. Hatt en flott påske på fjellet i nydelig påskevær. Pga. helsen ble det en rolig terrassepåske på meg. Formen er ikke helt med om dagen, både rygg og utmattelse. Påsken ble det inntatt altfor mye av sjokolade og kake, og det ga en solid vektoppgang. Hjelper jo heller ikke på at jeg ikke har hatt noe overskudd til trening.

Etter påske så prøver vi oss med nytt kosthold, og på bare en uke ble det minus 3 kilo. Jeg prøver meg på lavkarbo for å se om det er noe jeg kan klare over tid. Elsker jo brød og gjærbakst, men må bare prøve å se om jeg finner det som fungerer best for meg over tid. Etter en uke hvor jeg har mer og mer gått over til lavkarbo, så er jeg overrasket over hvor mett jeg er. Og så langt har det fungert veldig bra.

Jeg skal veie meg en gang i uken første måneden, for å se hva som skjer med kroppen. Spiser til jeg er mett uten å overspise, men veier ingen ting nå til å begynne med. 

Ellers så er det bare å nyte denne fantastisk flotte våren vi har! Er jo mer sommer enn vår med denne varmen. Hundene og jeg har fått gått mange fine turer, og i går fikk jeg jammen med meg mannen i huset og. Dette er jo en deilig tid å være ute på, og så mye flotte vårblomster og trær i blomst.

Neste oppdatering tenker jeg blir til mandag, da jeg skal veie meg igjen.

Ha en fin kveld.

Plutselig gikk det noen uker

Mandag 01. april 2019.

Hei og hopp. Plutselig var det gått noen uker uten oppdatering her. Det har vært dårlig med trening pga så mye smerter og vondter. Har imidlertid klart å gå lengre turer hver dag, og fått en del bevegelse allikevel i hverdagen.

I tillegg har vi fått oss en valp :) En chihuahua tispe på 10 måneder, og hun er bare så skjønn. Hun går så godt overens med vår lille pomeranien også, som plutselig virker så stor i forhold. 

I helgen har vi vært på fjellet og starter sommersesongen på »hytta». Var veldig koselig å treffe igjen venner og familie som vi ikke har sett på lang tid. Neste tur blir i påsken, og det skal bli godt med en uke i fjellet. Får bare håper været blir mye bedre enn nå i helgen - da hadde vi nemlig full snøstorm. Liker meg ikke når det blåser så mye. Men godt og varmt inne.

Har skikkelig søndagsfølelse i dag, så min uke starter liksom først i morgen. Og da er planen og starte med en morgenøkt med styrke og yoga. Trenger å få en svetteøkt igjen nå. Resten av dagen håper jeg blir tilbragt utendørs i sol og varme.

Ha en god kveld.

 

💞💞

Det går litt opp og ned

Tirsdag 05. mars 2019

Som overskriften sier så går det litt opp og ned om dagene. Kroppen er ikke helt med for tiden, så forrige uke ble det kun en treningsøkt. Vi var jo så heldige å få litt fint vær og sol på fridagene, så da ble det noen fine gåturer. Så selv om det ikke ble flere treninger, så var jeg i alle fall i aktivitet hver dag.

Kostholdsmessig var det veldig bra fram til helgen, og en god vektreduksjon. Men gikk så på en liten smell igjen i helgen. Må snart kunne lære meg å ikke skeie ut hele helgen, men akk så vanskelig.

Denne uken har jeg imidlertid hatt to fine treningsøkter allerede. I går ble det 40 minutter styrketrening. Kjørte 3 serier og 12 repitisjoner av: rygghev, rygghev med armer og ben, situps og »dyppe tå», enarms roing med strikk samt utfall bakover. Og som alltid avslutter jeg med tøying. 

I dag var jeg på treningsstudio og startet med vekttrening på kinesisrommet. Her kjørte jeg 3 serier med max vekt med henholdsvis 12, 10 og 8 repititsjoner. I tillegg hadde jeg nedtrekk. Etter dette var det på elipsemaskinen for en lang økt. Gikk hele 20 km på 55 minutter og er kjempefornøyd. Første 10 km gikk på under 25 minutter.

Nå i kveld kjenner jeg treningsøktene godt i kroppen, og spesielt bena. Skal bli spennende å se hvordan det blir å jobbe de neste dagene nå.

Nå blir det en kveldstur med hunden og avslapping resten av kvelden. Ha en fin kveld.

Kveldstrening

Mandag 25. februar

I dag valgte jeg å sove til jeg våknet av meg selv. Ble dårlig søvn i helgen, og da er det godt å sove når man har muligheten. Siden jeg våknet først rett før kl. 9, så valgte jeg en rolig formiddag.

 

Derfor ble det en kveldsøkt nå i kveld,  og det gikk faktisk helt fint. Litt stolt av meg selv som kom meg av gårde på trening på kveldstid.

 

Det ble hele 16,2 km på elipsemaskinen. Holdt meg på puls mellom 120-160 under hele økten. Ble en god økt uten å slite meg helt ut. Må fordele kreftene slik at jeg klarer to dager på jobb nå, og to treningsøkter til i løpet av uken.

 

Ha en fin kveld.

Ukens tredje økt

Søndag 24. februar

I dag hadde jeg en flott styrkeøkt på studio. 55 minutter hvor jeg brukte 15 minutter på tredemøllen til oppvarming. Helling 1% og fart 5,5 km.

 

Etterpå brukte jeg apparatene i kinesisrommet hvor jeg kjørte maksvekt i tre serier med 12, 10 og 8 repitisjoner. I tillegg kjørte jeg styrke mage og rygg. Her med to forskjellige øvelser, 3 serier med 12 repitisjoner i hver.

 

Regner med å bli passe støl i armer og overkropp i morgen. Men dette ble en herlig start på søndagen. Er deilig å trene på formiddagen.

 

Resten av dagen ble brukt til litt husarbeid og avslapping. Og selvfølgelig turer med hunden.

Gode dager og dårlige dager

Onsdag 20. februar 2019

I går var jeg på treningssenteret og fikk en god økt på elipsemaskinen. Ble 12,5 km i et rolig tempo. Høyre ben var tungt under store deler av økten, men fikk opp farten etterhvert som kroppen ble varm. Etterpå brukte jeg god tid på å tøye godt.

 

I dag er kroppen ikke bra i det hele tatt. Sov veldig dårlig i natt, og har mye vondt i leddene i dag. Har nok ikke noe med treningen å gjøre. Heller med dette skiftende været vi har i vinter.

 

Det går heldigvis mot vår, og satser på at kroppen blir bedre utover våren.

 

I kveld har det vært å slappe av etter jobb og møte etter arbeidstid. Neste treningsøkt håper jeg å få til i løpet av fredagen. Skal uansett ha en tredje økt i løpet av uken. 

 

Ha en fin kveld.

Fra gårdagens økt.

Variert økt i dag

Mandag 18. februar 2019

I dag hadde jeg en gøy og tung økt her hjemme. Styrke på mage og rygg, regner med å være veldig støl i morgen. I tillegg kjørte jeg airobic med strikk. Skikkelig tungt, men gøy med fengende musikk.

 

Har og planer om en økt på elipsemaskin i morgen. Godt å være i gang igjen og kjenne at man kan pushe kroppen. 

 

Ellers har det vært noen uker med altfor mye utskeielser i matveien og med kake og godteri. Fikk litt sjokk på vekten i dag, så nå må jeg bare ta tak i dette og.

 

Det begynner å bli litt isfrie gangveier og fortau rundt her, så da kan man jo begynne å gå lengre turer igjen og. Jeg orker ikke gå så langt når det har vært så glatt ute. Så nå håper jeg vi snart får se sola igjen og litt mer bare veier så man kan gå noen lange turer ute. Det er jo så deilig å være ute på tur.

 

Har et håp om tre treningsøkter denne uken, så krysser fingrene for at sykdom og smerter holder seg litt i bakgrunn denne uken.

Gleder meg til å gå turer her igjen 😊

Endelig i gang

Tirsdag 12. februar 2019

Da var endelig dagen her. I dag fikk jeg til en liten og god økt med trening igjen. Utrolig herlig følelse. Dagens økt var 12 km på elipsemaskin med god fart. Deilig å kjenne at dette gikk fint etter flere uker med sykdom og dårlig pust.

 

I tillegg fikk jeg brukt god tid på tøying og rulle med skumrulle. Gjør godt for kroppen.

 

Min motivasjon i perioder det er vanskelig å komme igang igjen er den deilige følelsen når økten er ferdig. Man kan jo aldri angre på en økt. For meg er det og greit å starte rolig og bygge gradvis oppover på øktene og motstand for ikke å bli dårlig igjen. Uansett så slår jo enhver økt det å sitte rolig.

 

Har og vært ute og gått to små turer med min hund i dag. Her ute er det skikkelig isete føre og superglatt, så man blir jo sliten bare av små runder på isen.

 

Gleder meg skikkelig til vår nå kjenner jeg. Blir godt å gå lange turer igjen, og komme seg i skogen. Ingenting slår jo våren her med alle de nydelige blomstene. Bare å glede seg.

Noe å glede seg til.

Vinteren er og fin når det er nysnø og sol.

På bena igjen

Lørdag 2. februar 2019

Da er jeg endelig oppe og går igjen etter en kraftig forkjølelse. Lå rett ut i flere dager, utrolig kjedelig. 

Denne uken har vært en spennende uke da jeg har vært på kurs i tre dager. Veldig spennende å lære seg mye nytt og bli kjent med spennende mennesker. Og så er det jo litt husmorferie og bo på et hotell.

Det har blitt null trening siste to ukene pga sykdom, men satser på igjen fra mandag. Får starte rolig igjen da astmaen fortsatt hindrer meg med dårlig pust. Kostholdet har og vært så som så disse to ukene, så der og er det ny start med riktig fokus.

Gleder meg faktisk til å begynne å trene igjen, da det er veldig godt å røre på kroppen.

I dag har hunden min vært hos vetrinær og stelt tennene. Måtte trekke en tann, men resten ser veldig fint ut. Hun ligger fortsatt rett ut her, passe sløv. Så det blir en rolig kveld her hjemme og passe på henne.

Ellers så er det jo veldig til trim å gå korte turer om dagen, da det er så mye snø. Fin trim å vasse i masse løssnø. Synes det holder nå, har vært så vanskelig å både kjøre bil og å gå denne uken.

Dette var en liten oppdatering av siste uken, vi blogges til uken. Ha en god lørdagskveld.

 

Fortsatt syk

Torsdag 24. januar 2019

Et lite livstegn herfra. Jeg er fortsatt syk, men i dag er i allefall øreverken blitt borte. I gjengjeld så har hosten og tett bryst kommet. Krysser virkelig fingrene for at formen er mye bedre til i morgen. Holder nå, slitsomt å være syk.

 

Hunden min derimot, ser ut til å like at jeg ligger syk hjemme. Hun ligger ved siden av meg både på sofa og i sengen. Lille godjenta som passer på sin matmor.

Syk

Mandag 21. januar 2019

Hei mandag, og hei forkjølelse. I løpet av kvelden i går kom forkjølelsen i full fart inn i kroppen. Så dagen i dag har vært skikkelig slakk. Orker jo ingenting før man hiver etter pusten og føler meg helt utslitt.

 

Så utrolig kjedelig, da jeg hadde planlagt noen fine treningsøkter i dag og i morgen. Men er jo ikke annet å gjøre enn å ta det med ro og la kroppen få hvile. Håper formen blir bedre i løpet av morgendagen.

 

Dagen i dag har vært mye tv og Netflix. Kjenner det blir en tidlig kveld her. Satser på at jeg sover av meg det værste til i morgen.

Søndagsmiddagen, soppburger og grønnkålmix. Smakte utrolig godt.

En deilig helg

Søndag 20. januar 2019

I går fant jeg veien opp til mitt treningsstudio igjen for første gang i år. Har trent mye hjemme i stedet, men nå hadde jeg lyst til å teste litt kondisjon igjen og da er det greit å dra til studioet.

 

Jeg fikk en skikkelig god økt med 5 km på elipsemaskinen og testet også to drag med løping på tredemøllen. Pga. helsen har jeg ikke løpt på flere år, og trodde faktisk ikke jeg skulle klare det nå heller. Men det gikk helt supert! Kun to korte drag, men fornøyd med at kroppen virker grei etterpå. Må starte rolig og øke forsiktig etterhvert. 

 

Etter kardiotreningen ble det styrketrening for hele kroppen. Er jo bare så herlig følelse å kjenne at kroppen takler treningen bra for tiden. Og elsker følelsen etter trening med glede og mestring.

 

Resten av gårsdagen og dagen i dag har vært ganske så rolig. Litt forkjølelse i heimen nå, men og godt å ta det rolig en helg. Nok av travle dager ellers, så da er det jo innafor med litt ro og.

 

Nyt resten av søndagen, her skinner solen og det er helt skjønt.

Test av formen

Fredag 18. januar 2019

I går ville jeg teste formen etter tre måneder med mindre trening enn tidligere. Siden helsen ikke har vært så bra hittil i vinter, har det blitt mindre økter og ikke så tunge økter.

Så på bloggen til Funkygine at hun og mannen hadde laget et 30 minutters treningsøkt for nybegynnere.

 

Var veldig spent før jeg satte igang, men videoen var veldig bra! Og det beste var at jeg klarte å henge med hele veien. Det eneste jeg brukte litt mer tid på var siste øvelse som var burpees. Og det var helt greit, for det var første gang jeg noen gang har tatt burpees. Veldig tungt, lite grasiøst, men jeg fullførte! Og det var veldig gøy å kjenne at man klarte dette. I tillegg til denne videoen trente jeg litt styrke på armene.

 

Kjenner i dag at treningen virket, for jeg er rimelig støl i kroppen i dag.

 

Kveldstur

Onsdag 16. januar 2019

Nå som det har kommet litt mer snø og blitt kaldt er det så nydelig ute om kvelden. Siden min lille hund elsker snø, så blir det ekstra bra å gå tur. I kveld er det stjerneklart og gnistrende snø.

 

Mandag kveld fikk jeg trent en god styrkeøkt. Fant fram kettlebellprogrammet fra rehabiliteringen og satte i gang. Deilig å kjenne at øvelsene fortsatt sitter, og at man ikke har mistet all styrke. Det ble i tillegg øvelser for rygg og mage. Veldig fornøyd med at jeg klarer å motivere meg til en skikkelig økt på kvelden. Jeg liker best å trene på morgenen, men det er jo ikke alltid at det passer.

 

Matmessig har det vært en god uke. Ingen søtsaker, og spist sunt. Fokus denne uken er å ta sunne valg og velge bort søtsaker. Krysser fingrene for at resten av uken fortsetter like bra som disse siste dagene.

Nydelig og spesiell jordbær :)

Ny start

Søndag 13.januar 2019

Min personlige reise for framtiden starter nå. I håp om at det å dokumentere og skrive blogg vil hjelpe meg til å opprettholde endringer for en bedre helse.

 

Min reise startet for så vidt for ett år siden i disse dager. Da var jeg så heldig å få være med på et rehabilitereringsopphold for å bli bedre i ryggen. Det ble noen lærerike uker med mye treningsglade og gleden for å mestre aktivitet.

I oktober i fjor ble det mye smerter igjen, og noen uker uten trening. Og så kom julen med mye god mat og for mye søtsaker. Og igjen ble jeg hektet på dette søte, men i motsetning til tidligere har jeg opprettholdt to treningsøkter i uken i tillegg til travle dager på jobb. Jeg har en liten hund, og hun må jo ha sine turer. Utrolig deilig å gå ute på tur om vinteren, den klare litt skarpe luften.

 

De siste tre månedene har det vært mye smerter og vondter i hele kroppen. Med diagnose fibromyalgi så er det i perioder mye smerter i muskler og ledd i tillegg til null energi. På de dårligste dagene er det ikke lett å trene hverken tungt eller med høy intensitet. Derimot har jeg funnet ut at yoga fungerer fint. Mye tøying og styrking av kjernemuskulaturen har vært til god hjelp.

 

I morgen har jeg ny start på kostholdet, hvor jeg skal begrense alt det søte til kun en dag i uken. Det blir hovedfokus første uken å unngå søtsaker samt å spise minimum to fiskemåltider. Tenkte å legge ut bilder og resultater en gang i måneden for å se om det blir noen forskjell.